single
[3137,2]
144781

Zwayer do nadaljnjega ne bo sodil tekem Dortumnda

Avtor: Klemen Verlič
13. 12. 2021, 16.59

Šef sodnikov pri nemški nogometni zvezi Lutz Michael Fröhlich je v nedeljo zvečer javnosti zaupal končno odločitev glede sojenja Felixa Zwayerja na derbiju med Bayernom in dortmundsko Borussio.

Zwayer je za svoje delo na Der Klassikerju prejel številne kritike. Nogometaši Borussie so se javno pritoževali nad njegovim sojenjem, ki naj bi bilo pristransko. Še najbolj je moštvo iz Dortmunda zmotila dosojena enajstmetrovka v zaključku tekme, ki se je po golu Roberta Lewandowskega izkazala celo za odločilno.

Najglasnejši je bil pri svoji kritiki mladi up Borussie Jude Bellingham, ki je za svoje ostre besede prejel celo 40,000 evrov kazni. Glede incidenta pa so zdaj posredovali tudi pri nemškem združenju sodnikov. Kot je za Sport1 v nedeljo zvečer dejal Lutz Michael Fröhlich, Zwayer do nadaljnjega tekem dortmundske Borussie ne bo več sodil.

“Odločitev smo sprejeli, saj se želimo v prihodnosti izogniti podobnim incidentom. Tega nismo storili prvič. Če presodimo, da pri delu sodnika z določenim moštvom lahko pride do težav, ga od te ekipe distanciramo. Vseeno s tem ne želimo spodbuditi klubov v preštevilne pritožbe, ker jim kakšna sodniška odločitev ne bi bila všeč. V takem primeru namreč kmalu noben sodnik ne bi mogel več soditi tekem. Gre za redek ukrep, ki je bil v tem primeru nujen,” je odločitev razložil Fröhlich.

Borussia bo svojo naslednjo tekmo v Bundesligi odigrala že v sredo, ko se bo srečala z Greuther Furthom. Tekmo pa si boste lahko ogledali ob 20.25 na Š1!

Foto: Bundesliga/Getty Images/Lukas Schulze

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več