single
[3137]
144691

Kimmich zaradi posledic koronavirusa z nogometnih zelenic odsoten do konca leta

Avtor: Rene Vidmar
12. 12. 2021, 16.34

Nemški nogometni zvezdnik Joshua Kimmich bo moral po poročanju nemških medijev zaradi posledic na pljučih po prebolelem covidu-19 počivati najmanj do konca koledarskega leta, je pred dnevi v izjavi za javnost sporočilo moštvo Bayern iz Münchna.

Kimmich je sicer javnost v oktobru presenetil z razkritjem, da se ni cepil proti koronavirusu kljub temu, da je sam pomagal zbrati milijone finančnih sredstev v boju proti virusu. Takrat je 26-letni Nemec dopuščal možnost, da bo v prihodnosti prejel cepivo. ”Nisem zanikovalec epidemije koronavirusa, niti nisem anticepilec. Prav tako ne trdim, da se v prihodnosti ne bom cepil. Prav nasprotno v prihodnosti obstaja velika verjetnost, da bom prejel cepivo.”

Kimmich, ki tako ni bil cepljen proti koronski okužbi, je moral novembra dvakrat v samoizolacijo. Tako je bil z nogometnih zelenic odsoten vse od 6.novembra. Kasneje, 25. novembra, pa je zbolel za covidom-19 in v sredo končal samoizolacijo. Nemški reprezentant, za elf je odigral 64 tekem, bo izpustil zadnje tri tekme jesenskega dela nemškega prvenstva. Prvo proti Mainzu so Bavarci v soboto dobili po preobratu z 2:1. Brez Kimmicha bodo igrali še proti Stuttgartu in Wolfsburgu.

Ne bo pa edini Bayernov igralec, ki zaradi posledic okužbe s koronavirusom še ne bo na voljo. Eden izmed teh nogometašev v taboru ”bavarskega ponosa” je tudi Eric-Maxim Choupo-Moting, ki je bil prejšnji mesec prav tako pozitiven, potem ko ni bil cepljen. ”Tudi Choupo-Moting ima težave zaradi okužbe s koronavirusom. Počakali bomo še en teden in se nato odločili, ali bo lahko nadaljeval s treningi. Trenutno je njegov izvid že negativen, a mu posledice prebolele bolezni preprečujejo, da bi se vrnil na treninge,” je stanje napadalca pokomentiral strateg Bavarcev Julian Nagelsmann.

Foto:Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več