single
[3137,2]
144642

Argentinski talent prepričan: ”Leverkusen lahko poseže po vrhu!”

Avtor: Rene Vidmar
12. 12. 2021, 11.11

Bayer Leverkusen bo v nedeljo gostoval pri Eintrachtu iz Frankfurta. Trenutno tretjeuvrščena ekipa Bundeslige za vodilnim münchenskim Bayernom zaostaja za deset točk. Exequiel Palacios, 23-letni talentirani Argentinec, kljub zaostanku njegovega kluba za vodilnimi ''Bavarci'' še naprej verjame v uspeh ''lekarnarjev''.

Optimizem 23-letnika kar veje iz njega. Kako tudi ne, ko pa je to poletje ob boku Lionela Messija z domačo reprezentanco Argentine osvojil Copo Americo. Pred tem pa je nekdanji vezist River Platea osvojil tudi tri lovorike v argentinskem klubskem nogometu in južnoameriški superpokal.

Leta 2020 je sledila selitev v Bayer Leverkusen. A številne poškodbe so zaustavile njegov napredek. Vse do sedaj. 23-letni argentinski vezist verjame, da ima mlado moštvo ”lekarnarjev” dovolj talenta, da lahko poseže po vrhu. “V klubu imamo veliko igralcev mlajših od 25 let. Poleg imamo tudi nekaj bolj izkušenih nogometašev kot sta Charles Aranguiz in Lucas Alario. Nedvomno premoremo zadosti kakovosti, da osvojimo pokal. Mislim, da smo trenutno na dobri pot. Kljub zaostanku za vodilnim Bayernom nas v prvenstvu čaka še veliko tekem. Videli bomo, kako se bodo odvijale stvari. Ravno zato moramo ostati pripravljeni in osredotočeni ter drug drugemu stati ob strani, saj bomo tako močnejši.”

Nekaj besed je Palacios namenil tudi nemškemu nogometu. ”Intenziteta igre je v Nemčiji na zelo visokem nivoju. Vsako tekmo moraš odigrati po najboljših močeh, v nasprotnem primeru te bo nasprotnik kaznoval. Odkar sem prišel v Leverkusen sem zavoljo tega naredil velik napredek. Veliko več pozornosti posvečam tudi sebi. Pazim kaj jem, kako počivam in se pripravljam na treninge. Enostavno moraš biti pripravljen, v nasprotnem primeru se ti v Bundesligi ne piše nič dobrega.”

Exequiela Palaciosa boste na Š1 lahko spremljali v nedeljo od 17.25 dalje, ko bo Bayer Leverkusen gostoval pri Eintrachtu iz Frankfurta.

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več