single
[3137,2]
143194

Haaland se naj bi odločil, njegova preferenca je Real

Avtor: Urban Kolman
26. 11. 2021, 15.29

O prihodnosti Erlinga Brauta Haalanda se govori že, odkar je januarja 2020 prišel v Borussio Dortmund. Zanj naj bi se letos poleti resno zanimalo cel kup večjih klubov, med glavnimi londonski Chelsea. A Dortmund je bil jasen, da bi Norvežana prodali le za rekorden znesek. Haaland je zato po pričakovanjih ostal v Nemčiji. Vseeno so mnogi prepričani, da se bo napadalec poleti znova selil, saj naj bi imel odkupno klavzulo v višini "pičlih" 75 milijonov evrov. Sedaj naj bi se odločil, kje želi nadaljevati kariero.

Spletni portal Goal poroča, da naj bi Haalandova naslednja destinacija bil Real Madrid. Poudarjajo, da se mladenič dokončno še ni odločil, kje bo nadaljeval kariero, a da je prva izbira v primeru prestopa beli balet. Pri Dortmundu je norveški reprezentant v 69 nastopih dosegel 70 zadetkov, zato je hitro jasno, čemu takšno zanimanje velikanov nogometa.

Pomembno vlogo pri odločitvi bo imel tudi prestopa Kyliana Mbappeja, saj se Haaland zaveda, da bi v primeru, da Francoz prestopi v Real tam glavno vlogo imel Mbappe. 21-letnika naj bi privlačila tudi premier liga, kjer je v preteklosti igral njegov oče.

Pri Dortmundu so kljub govoricam odločni, da se bodo za Haalanda borili. Direktor članske ekipe in bodoči športni direktor kluba Sebastian Kehl je o prihodnosti Haalanda dejal: “Skušamo mu dati občutek, da je Borussia Dortmund še naprej najboljša lokacija za njegov razvoj. Morda ga še lahko prepričamo. Zanj se bomo borili. Poskusili bomo vse. Odločitev še ni padla, vendar bi stavil 100 €, da bo ostal”.

Tekma Bundeslige Wolfsburg – Borussia Dortmund, v soboto ob 15.25 na Š1!

Foto: REUTERS/Leon Kuegeler via Guliver

 

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več