single
[2759]
125646
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Laporte dobil dovoljenje za nastopanje v dresu španske izbrane vrste

Avtor: Kenny Jan
14. 5. 2021, 14.43

Francoski branilec Aymeric Laporte, ki si kruh služi v vrstah nogometnega velikana z Otoka Manchester Cityja, bo lahko kot na novo naturalizirani Španec zaigral v španski nogometni reprezentanci, so danes potrdili pri Mednarodni nogometni zvezi Fifi, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Francozu so prižgali zeleno luč za nastop v Furii na letošnjem evropskem prvenstvu.

To pomeni, da je Laporte s takojšnjim učinkom upravičen do igranja v reprezentativnih selekcijah španske nogometne zveze, so še potrdili za AFP.

Španska vlada je Laporteju maja odobrila izredno naturalizacijo, sprejem v špansko državljanstvo, na prošnjo španske nogometne zveze.

Laporte, ki ima po starih starših daljne sorodstvene vezi z Baski, je bil del mladinskega pogona v Athleticu Bilbau, v dresu katerega je tudi debitiral v španski ligi, leta 2018 pa se je preselil v Anglijo.

Francoski selektor Didier Deschamps ga je trikrat vpoklical v francosko moštvo med letoma 2016 in 2020, vendar v modrem dresu ni igral niti minute.

Po poročanju španskih medijev je pobudo za prihod Laporteja dal španski selektor Luis Enrique sam. Selektor je vodilnim predstavnikom zveze naročil, naj pristopijo k igralcu, da lahko sodeluje na evropskem prvenstvu, ki bo od 11. junija do 11. julija, kot del španske reprezentance.

Če bo Laporte res nastopil za špansko reprezentanco na evropskem prvenstvu, boste lahko preverili samo na programih Šport TV. EURO je na sporedu med 11. junijem in 11. julijem.

Vir: STA
Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Bayern prvič v sezoni brez vseh točk, lekarnarji na Allianz Areni iztržili remi (VIDEO)...Več

2

Železarji do nove zmage v podaljšku (VIDEO)...Več

3

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več